Nagroda dla Zakładów Mięsnych
Zakłady Mięsne Ostrołęka zostały 28 września nagrodzone w Ogólnopolskim Rankingu Konsumentów MALWA 2005. Inicjatorem rankingu jest magazyn gospodarczo-kulinarno-turystyczny Malwa, gdzie głównymi jurorami są konsumenci, którzy przez cały rok oddają swoje głosy na danego producenta lub jego produkt.
Jak podkreśla redakcja Malwy: „promujemy tylko te wyroby i usługi, za których jakość redakcja może wziąć odpowiedzialność”.
Przyznawane statuetki są w trzech kategoriach: złotej, srebrnej, brązowej oraz cztery wyróżnienia. Firmy, których wyroby lub usługi klienci obdarzyli zaufaniem, po raz piąty, otrzymują Platynową Malwę.
W trakcie wręczenia nagrody Prezes Zakładów Mięsnych Tomasz Łączyński powiedział: „Nagroda ta jest szczególna, bo przyznawana przez najsurowszych jurorów, czyli konsumentów. Dziękuję wszystkim za obdarzenie Zakładów Mięsnych Ostrołęka zaufaniem”.
Uroczyste wręczenie platynowej Malwy Zakładom Mięsnym Ostrołęka SA miało miejsce w Pałacu Wilanowskim w Warszawie. Imprezę poprowadził znany dziennikarz i znawca muzyki poważnej Bogusław Kaczyński. W gronie uhonorowanych Malwą 2005 oprócz Zakładów Mięsnych Ostrołęka były firmy: Prymat, Hotel i restauracja Jan III Sobieski, Muszynianka, Zakłady Cukiernicze Mieszko, Zakłady Cukiernicze Kopernik, Sanplast oraz Kabi. Kolejne Malwy już za rok, nominacje do rankingu już trwają.